{ Posted by admin on 2010-07-04 }

A fóliázás az ablakfelület fóliával történtő ellátását jelenti. Oldalunkon az autóüveg fóliával foglalkozunk. Amennyiben az ablaküveg fóliázás érdekli kérjük látogasson el az alábbi oldalunkra: www.nortek.hu

A fóliázás által Ön részese lehet azon autósok megelégedett táborának, akik élvezik a nyári meleget és napsütést, a gépjármű utasterének, túlzott felmelegedése nélkül. Az autóüveg felületére fóliázás útján felkerülő hő- és fényvédő fólia (a köznyelvben sötétítő fólia vagy hővédő fólia), mind a szín, mind a fényáteresztő képességének kiválasztásában vegyük figyelembe az érvényben lévő Közlekedésbiztonsági szabályokat. Fóliázás megkezdése előtt, ajánlott a hő- és fényvédő fóliát felhelyező, érvényes telepítői oklevéllel rendelkező telepítő véleményét is kikérni. Ezzel elkerülhető sok kellemetlenség a hatóságok részéről. A telepítő segít eligazodni, az érvényben lévő autófólia jogszabály által engedélyezet típusok között. Ilyenek például a Magyarországon is közkedvelt skyfol autófólia termékei.

 

foliazas 

Az autóüveg fólia telepítésének megkezdése előtt személyesen vagy telefonon érdemes előre leegyeztetni az autó típusát, évjáratát, kialakítását. Az autófólia árak típusonként eltérőek lehetnek. Sajnos autófólia ingyen nincsen, de az akciókról, autófóliázás árak típusonkénti alakulásáról érdeklődjön. Érdemes megkérdezni, van-e autófólia akció, ha van, milyen típusok.

Mire kell számítanunk hő- és fényvédő fóliázás alkalmával? Az okleveles telepítő, minden esetben megvizsgálja fóliázás előtt a fóliázandó üvegfelületeket, és azokat, szegélyező keretet, páralehúzó csíkot. Ezeknek hibája, sérülése, élettartam (szakadás, karcolódás), vagy esztétikai problémákat hordoz magában. Ezért, arról minden esetben értesíti a gépjármű tulajdonosát. Ezek épségének megléte esetén a fóliázás gond nélkül elvégezhető.

Az autóüveg fóliázás végeztével, kérjük el a telepített fóliához tartozó műbizonylatot, és ellenőrizzük, a lefóliázott üvegeken az engedélyszám meglétét. Ezeknek hiányában, Közlekedésbiztonsági felülvizsgálatkor (Vizsgáztatás), vagy közúti ellenőrzés esetén a hatóság, kérheti azok eltávolítását. Mivel az autófólia eltávolítás, szintén szakértelmet igénylő feladat, ezt sem érdemes otthon elvégezni. Ezért sem ajánlatos, hogy az autófóliázás házilag, otthoni keretek között, szakmai felkészültség hiányában, készítsük el.

Nem vonatkozik az autófólia jogyszabály a dekorációs fóliákra, mikor az autó karosszéria elemeit, dekorációs célból a most divatos megjelenésnek megfelelő, karbonfólia, vagy mattfólia felhasználásával (például a gépháztetőt) bevonjuk.

További tartalmak a kategóriában:
Kategóriák: